Deel dit artikel
-

Apple verplaatst productie tijdelijk naar Taiwan

Apple verplaatst een deel van productie tijdelijk van China naar Taiwan om de problemen met het coronavirus te ondervangen. Dat meldt onder meer Taiwan News.

Het zou gaan om AirPods, iPads en de Apple Watch. Al eerder verhuisde Apple de assemblage van MacBook Air en MacBook Pro naar Taiwan.

Apple kwam eerder deze week met een omzetwaarschuwing en erkende dat er problemen zijn met de productielijnen op het vasteland van China. Fabrieken zijn mogelijk ook de eerste tien dagen van maart gesloten.

Wereldgezondheidsorganisatie WHO noemt de situatie met ruim 73.000 infecties en 1800 doden nog altijd ‘zeer zorgelijk’.

Chinese leveranciers kunnen slechts beschikken over 30 tot 40 procent van hun normale productiecapaciteit doordat werknemers gedwongen thuiszitten.

De problemen komen op een erg ongelukkig moment nu Apple diverse producten in het voorjaar wil introduceren. Volgens Nikkei zal de massaproductie van de laaggeprijsde iPhone 9 mogelijk tot april worden uitgesteld. Er wordt nog steeds rekening gehouden met een (pers)presentatie eind maart, maar het is de vraag of Apple de smartphones tijdig kan leveren. Van de iPhone 9 worden in eerste instantie 15 miljoen stuks geproduceerd.

Apple opent wel weer steeds meer Apple Stores, na Beijing zijn nu ook de winkels in Shanghai, Chengdu, Guangzhou en Qingdao Vientiane City weer open. Wel gelden nog beperkte openingstijden. Van de 42 winkels blijft daarmee nog wel een belangrijk deel gesloten.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond