Deel dit artikel
-

Samsung wil concurreren met iTunes

Samsung, de fabrikant van mobiele telefoons en Mp3 spelers, is van plan om een iTunes-achtige dienst te ontwikkelen. Dat vertelde Choi Ji-Sung, hoofd van de digitale media divisie, vrijdag tijdens een persconferentie in Zuid Korea. De dienst zal “zeer binnenkort” zowel in Zuid Korea als in andere landen worden gelanceerd.

Samsung maakt al geruime tijd Mp3 spelers, maar heeft heen online muziekwinkel zoals iTunes van Apple. Volgens Ji-Sung zijn de spelers van Samsung  beter dan die van Apple, maar valt de omzet tegen in landen waar iTunes wordt aangeboden. In China en Zuidoost Azië, waar iTunes niet in de lucht is, worden betere resultaten geboekt.

Het is niet duidelijk of Samsung de dienst ook in mobiele telefoons wil verwerken, zoals Motorola heeft gedaan met zijn ROKR telefoon. Binnen enkele weken lanceert het Zuid-Koreaanse bedrijf een aantal nieuwe mobiele telefoons waaronder twee slide ups en twee clam shell modellen, die stuk voor stuk een Mp3 speler bevatten, maar er zit geen software bij om audio cd’s te converteren naar Mp3.

Apple heeft met iTunes wereldwijd een marktaandeel van 80 procent. Van de iPod verkocht Apple al meer dan 30 miljoen exemplaren, goed voor een marktaandeel van 75 procent. Samsung verkocht vorig jaar 1,7 miljoen Mp3 spelers. Het bedrijf rekent zelf op een marktaandeel van 25 tot 30 procent in 2007, waarmee het de tweede speler op de markt voor Mp3 spelers naast Apple zou worden.


Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond