Deel dit artikel
-

Samsung-gebruiker niet honkvast

Een niet onaanzienlijk deel van de Nederlanders die een iPhone gebruiken, is overgestapt van Samsung, Nokia en BlackBerry. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Bijna een kwart van de iPhone-bezitters komt van Samsung.

Nokia is echter nauwelijks in staat om klanten van andere merken over te nemen, maar LG wel. 89 procent van de Nederlanders die het afgelopen jaar een LG-telefoon heeft gekocht, had daarvoor een ander merk. De meeste kwamen van Samsung, gevolgd door Nokia. Ook Sony profiteert vsn overlopers. Naast Samsung (27 procent) en Nokia (17 procent), had 10 procent een toestel van HTC.

Apple is de tweede speler op de Nederlandse markt met zestien procent marktaandeel. Samsung heeft met 45 procent een ruime voorsprong. Dat heeft het bedrijf overigens ten dele te danken aan de verkoop van ‘normale’ toestellen.

Een opvallende nieuwkomer is Huawei. Huidige bezitters van een Huawei-toestel komen vooral van Nokia en Samsung.

Deel dit bericht

1 Reacties

Gert

Is ook bekend hoeveel mensen er overstappen van iPhone naar Samsung? Of tenminste Android? Grotere schermen, veel meer baas over je eigen toestel – ik zie zo langzamerhand alleen maar voordelen. Ik ben dan ook overgestapt naar Nexus, omdat ik Android wil zoals Android bedoeld is. Betekent wel dat je niet aan een merk vast zit. De telefoon is gemaakt door LG, de tablet door Asus. Maar dat kan volgend jaar weer anders zijn. Prima.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond