Deel dit artikel
-

Schadevergoeding 7 miljoen voor AOL vanwege spam

Een Amerikaanse rechter heeft het bedrijf CN Productions in een rechtszaak rond spam veroordeeld tot het betalen van zeven miljoen dollar schadevergoeding aan AOL. Het bedrijf verstuurde bijna een miljard spammailtjes naar AOL-abonnees.

In de mailtjes maakte CN Productions reclame voor adult-entertainmentsites. Het is de tweede maal dat AOL een zaak wint van CN Productions, dat eigendom is van de Amerikaan Jay Nelson. AOL procedeert al sinds 1998 tegen CN Productions, een jaar later won AOL de zaak en vroeg vervolgens het onderzoek naar CN Productions voort te zetten.

Ook buiten de Verenigde Staten richtte het bedrijf zich volgens AOL met spam op abonnees van AOL. De huidige uitspraak vloeit daaruit voort en betekent de eerste keer dat op basis van een anti-spam wet in Virginia, thuisbasis van AOL, een schadevergoeding is toegekend. Het is de twintigste maal dat AOL in een rechtszaak vanwege spam in het gelijk is gesteld, meldt de BBC.

Gisteren werd bekend dat het Nederlandse bedrijf Aktu Publications in het gelijk is gesteld in een rechtszaak waar eveneens sprake was van spam. Het Rotterdamse bedrijf NTS Computer Technology had uit de online database E-mailgids.com van Aktu adressen overgenomen en deze mensen ongevraagd reclamemail gestuurd. Volgens de algemene voorwaarden van de database was dit echter niet toegestaan en eigenaar Aktu stapte hierop naar de rechter. Die sommeerde NTS de adressen te vernietigen en legde voor iedere volgende overtreding een dwangsom op. Aktu claimt echter 1,8 miljoen euro van NTS, vanwege het schenden van de algemene voorwaarden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond