Deel dit artikel
-

Schiphol benoemt nieuwe Chief Digital Officer

Met ingang van 1 februari a.s. wordt Henk Jan Gerzee (44) de nieuwe Chief Digital Officer (CDO) van Royal Schiphol Group. Hij gaat zich bezighouden met de verdere digitale transformatie en technologische innovatie van de luchthaven. Gerzee volgt Roy Scheerder op, die de functie de afgelopen zes maanden op interim basis bekleedde.

Scheerder viel op zijn beurt in voor Albert van Veen, die per 1 juni van dit jaar is vertrokken naar een Tsjechische bank.

Gerzee is op dit moment Chief Digital Officer & CIO bij Dorel Juvenile. Daarvoor heeft hij verschillende managementfuncties bekleed bij Elsevier en deed hij internationale ervaring op in de luchtvaartsector als manager bij KLM. Als Chief Digital Officer wordt Gerzee eindverantwoordelijk voor digitale strategie van Schiphol.

Onder Scheerder publiceerde Schiphol een API-platform, waarop de luchthaven niet-kritische bedrijfsgegevens met ontwikkelaars deelt die daar nieuwe apps van maken, bijvoorbeeld voor luchtvaartmaatschappijen en reisaanbieders. Doel van de digitale transformatie is de beperkte capaciteit optimaal benutten zodat er zoveel mogelijk passagiers op een voor hen prettige manier kunnen worden afgehandeld.

Henk Jan Gerzee

Henk Jan Gerzee, de nieuwe CDO van Schiphol

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond