Deel dit artikel
-

Sendcloud publiceert API

Softwarebedrijf Sendcloud, logistiek toeleverancier aan e-commercebedrijven, maakt over een paar weken zijn API publiek toegankelijk. Webwinkels en makers van e-commercesoftware kunnen hierdoor makkelijker koppelen met de diensten uit Eindhoven.

Aan het einde dit of begin volgende kwartaal publiceert Sendcloud zijn API. Die technische koppeling an sich bestaat al langer, maar is enkel toegankelijk door partijen die door de Brabantse technici zijn goedgekeurd. Dat zijn doorgaans klanten en partnerbedrijven.

Het publiek maken van zo’n koppelingen naar het hart van het systeem helpt vooral bij de verspreiding van de dienst. In de toekomst is het niet Sendcloud dat bepaalt wie toegang tot zijn software krijgt, maar de afnemer zelf. Voorwaarde is wel dat hij zich houdt aan de spelregels van de Nederlandse ontwikkelaar.

Sendcloud ontwikkelde een systeem waarmee webwinkels makkelijk een waaier van verzendopties kunnen aanbieden en die, aan de achterkant via labelprinters, eenvoudiger verzendklaar kunnen maken (video met uitleg).

De onderneming is bezig zijn vleugels internationaal uit te slaan. Vorig jaar ontving het nog een investering voor zijn Spaanse opstart.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond