Shake-out

Wanadoo België
Het Belgische filiaal van Wanadoo, eigendom van France Telecom, ging over naar Tiscali. De Italiaanse provider betaalde 9,5 miljoen euro in aandelen. Wanadoo telde in België 85 duizend abonnees, waarvan er 25 duizend gebruik maakten van ADSL. De omzet bedroeg vorig jaar 13 miljoen euro.
VI Planet
De voetbalsite VI Planet ging in 2000 van start als een joint-venture van KPN Telecom en Voetbal International. Begin dit jaar vond KPN het mooi geweest, de focus bij het bedrijf ligt al enige tijd niet meer op content, maar op technologie. Voetbal International gelooft er echter nog wel in en zet de site op eigen kracht voort, onder de naam Vi.nl . Het voetbalblad wil ook betaalde diensten toevoegen, zoals online gokken.
Salon.com
Een van de meest gewaardeerde internetmagazines balanceerde eind februari wederom op het randje. De kans dat er opnieuw een reddende engel zou verschijnen was klein, maar bij Salon is niets onmogelijk, de afgelopen twee jaar beleefde het bedrijf wel vaker een miraculeuze wederopstanding. Salon.com bestaat op dit moment dan ook nog steeds. Sinds de start van het bedrijf in 1995 is er 81 miljoen dollar in Salon.com geïnvesteerd.
Blogger.com
Het bericht dat Blogger.com, bedrijf voor weblog-software, was overgenomen door Google, kwam in stijl naar buiten. CEO Evan Williams meldde het op zijn weblog. Wat de zoekmachine wil met Blogger.com is nog onduidelijk, vermoed wordt dat Google de zoekresultaten wil uitbreiden met actuele weblog-informatie of eenvoudigweg geld wil verdienen met de verkoop van de populaire weblog-software.
Ben, Dutchtone
De bedrijven voor mobiel bellen in Nederland maken er een dolle boel van. In krap drie maanden tijd werd Ben omgedoopt tot T-Mobile, ging KPN Mobile ineens KPN heten en werd Dutchtone Orange. Libertel is niet meer dan een aanhangsel aan de naam Vodafone en zal als merk ook verdwijnen. Telfort werd al eerder ge-restyled tot O2 en staat in de etalage, dus die naam zal ook nog wel een keer veranderen.
1033 ICT-bedrijven
Van alle bedrijven die vorig jaar in Nederland failliet gingen behoorde elf procent (1033 bedrijven) tot de ICT-sector. Dit zegt Graydon, bureau voor kredietinformatie. Er is sprake van een lichte groei, in 2001 was de ICT-sector nog goed voor negen procent van alle faillissementen. Graydon verwacht dat er dit jaar minder technologiebedrijven zullen omvallen.
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond