Deel dit artikel
-

Shake-out

Icon Medialab

Nog steeds alive and kicking, maar niet meer aanwezig op de thuismarkt Zweden. Dat mag opmerkelijk genoemd worden. De vestiging in Stockholm werd failliet verklaard, het hoofdkantoor blijft er nog wel gevestigd. Eveneens werd besloten de activiteiten in Frankrijk te beëindigen en maakte Icon Medialab bekend dat het nog eens 250 medewerkers ontslaat. Positief nieuws was er ook, het bedrijf verwacht "medio 2002" operationele winst te behalen.

EC-Gate

Bouwer van marktplaatsen EC-Gate uit Amsterdam ging ten onder ondanks "enkele tientallen euro's" aan investeringen, aldus de curator. Een van de investeerders was NesBIC. De acht werknemers kregen ontslag. "Het gewijzigde klimaat in de ICT-sector", wordt door de curator als oorzaak genoemd, samen met de hoge prijs voor het standaardpakket van EC-Gate. Een van de grote debiteuren kon de rekeningen niet meer betalen, waaronder het Engelse X-benefit.com dat zelf ook failliet was gegaan.

Napster

CEO Konrad Hilbers kreeg een deal met Bertelsmann niet rond en hield het voor gezien. Anderen volgden, waaronder ook oprichter Shawn Fanning, zo berichtte de Wall Street Journal, zonder dat het er overigens een bevestiging voor kreeg. Bronnen van de krant gaven aan de kans groot te achten dat Napster failliet zou gaan. Bertelsmann zou volledig eigenaar worden, maar onenigheid bij de aandeelhouders van Napster blokkeerde de overname.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond