Deel dit artikel
-

Shapeways opent grootste 3D-printerfabriek

Het Nederlandse bedrijf Shapeways, dat 3D-prints maakt voor derden, heeft vorige week een fabriek geopend in Long Island City, New York. Hier komen dertig tot vijftig 3D-printers te staan. Naast productie zal de locatie ook worden gebruikt voor onderzoek.

Het gaat om de grootste 3D-fabriek ter wereld, waar jaarlijks drie tot vijf miljoen objecten gemaakt kunnen worden. Er komen vijftig technici te werken. Massaproductie betekent lagere kosten, zegt het bedrijf. Het bedrijf claimt zo’n tweehonderdduizend klanten.

Shapeways is in 2007 voorgekomen uit een incubatorprogramma van Philips voor innovatieve producten en businessmodellen. Een van de onderzoeken wees uit dat consumenten steeds minder tevreden waren over massa-artikelen en producten zouden willen personaliseren. Philips maakte zelf al gebruik van apparaten waarmee men plastic voorwerpen kan produceren, laag voor laag opgebouwd.

Om klanten te bereiken werd onder de naam Shapeways een website opgetuigd waar klanten hun eigen 3D-ontwerpen kunnen uploaden, of bestaande ontwerpen online kunnen personaliseren. Het idee was om het proces zoveel mogelijk te automatiseren, zodat alleen nog het verpakken en versturen van de ontwerpen met de hand moest worden gedaan.

In 2010 werd besloten om de aandacht te verleggen naar de VS, hoewel er nog altijd een vestiging is van Shapeways op het High Tech Campus Eindhoven. Ook is er een kantoor in Seattle.

Officieel gaan de deuren van de nieuwe locatie in een industriegebied van Long Island in januari open.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Remko

De revolutie is echt van start gegaan!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond