Deel dit artikel
-

Shop2market gereed voor Nederlands Google Shopping

Shop2market uit Hilversum sluit Europese webwinkels gratis aan op Googles productenzoekmachine zodra deze in Nederland van start gaat. Dat zou in de eerste helft van 2011 zijn.

“We hebben Google het aanbod gedaan om de data feeds van webwinkels gratis te converteren naar het format dat Google Product Search gebruikt. Een reactie hebben we nog niet gehad”. Dat zegt Uriël Ballast van de Nederlandse data feed-specialist Shop2market. “Ik heb geen idee of ze het aanbod zullen oppakken”.

Ballasts bedrijf is gespecialiseerd in het optimaliseren van data feed campagnes van webwinkels. Het gaat daarbij om de gedetailleerde informatie over alle producten die een webwinkel voert. Die informatiestroom wordt gebruikt door productvergelijkingssites om de assortimenten van alle winkels vergelijkbaar te maken. Dat zijn gegevens zo basaal als omschrijving, foto’s, prijs, afmetingen en  beschikbaarheid.

Met het oog op een mogelijke Nederlandse lancering van Google Product Search, en de eigen ambitie om buitenlandse markten te gaan bedienen, ontwikkelde Shop2market een interface voor Googles productenzoeker. Deze dienst is in Europa al operationeel in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Op basis van publiek beschikbare informatie werd een koppeling voor de Nederlandse markt gebouwd.

Verscheidene bronnen met kennis van zaken hebben Emerce in de afgelopen weken bevestigd dat Google de lancering van een Nederlandse zoekmachine voor producten voorbereidt. Dat zou in het eerste of tweede kwartaal moeten plaatsvinden. Tientallen grote webwinkels zijn sinds de zomer benaderd door Google om hun product feeds aan te leveren.

De brancheorganisatie voor verkopers op afstand, Thuiswinkel.org, heeft directe kennis over Googles bouw van een lokale productenzoeker. Ze wist half november dat Google zijn nieuwe Nederlandse zoeker toentertijd aan het testen was.

Een woordvoerder van Google ontkent de aanstaande lancering van Google Product Search, ook wel Google Shopping genoemd, niet. Hij zegt niet te reageren op geruchten uit de markt. Nu Duitsland, Engeland en Frankrijk al worden bediend met een productenzoeker ligt de uitrol naar de rest van Europa niet meer dan voor de hand.

Shop2market distribueert advertentie materiaal zoals  productfeeds en banners naar vergelijkingssites, display netwerken, affiliate  netwerken en zoekmachines en bewaakt daarbij de Return on ad Spend (RoaS).  “We bieden real-time conversie attributie. Op basis van de bijdrage van een affliate aan de order verdelen wij de affiliate commissies. Het kan daardoor gebeuren dat de laatste affiliate een kortingssite betreft, maar dat de order toch wordt toegekend aan een andere affiliate omdat die een grote bijdrage heeft geleverd aan het oriëntatieproces".
 

Deel dit bericht

3 Reacties

Leonard WOlters

"Een reactie (red: van Google) hebben we nog niet gehad? Het lijkt erop alsof Emerce steeds vaker sponsored artikelen plaatst.

Erwin Boogert - Emerce

Kun je toelichten in welke zin Leonard, want ik kan je niet volgen.  Dit artikel meldt een nieuwigheid in een feed management systeem en een indicatie van de periode wanneer Google Shopping hier live gaat. Leek me allebei meldenswaardig.

Art

Nou Erwin, is gewoon vette reclame.
Bedrijfsnaam wordt vóóraan in de paginatitel weergegeven.
Wat wil je nog meer?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond