Deel dit artikel
-

ShopAds introduceert biddingtechnologie voor e-tailers

Webwinkels kunnen reclameruimte op hun sites gaan verkopen aan de hoogste bieder zodra ShopAds zijn nieuwe technologie hiertoe introduceert.

Afgelopen vrijdag vertelde oprichter Marieke Vollering van ShopAds dat ze in het eerste kwartaal biedtechnologie aan haar dienst toevoegt. Dat deed zij op de Demo Day van Startupbootcamp op het hoofdkantoor van Rabo in Utrecht.

Het bedrijf exploiteert technologie waarmee webwinkels geld met reclame kunnen verdienen, zoals bijvoorbeeld krantensites en blogs dat doen. In het geval van de shops zijn het merkfabrikanten, bijvoorbeeld stofzuigermaker Dyson, die een online reclamecampagne optuigen en die uitserveren op webshops die hun producten verkopen.

Ergens in de komende maanden kunnen deze adverteerders tegen elkaar gaan opbieden om gericht bepaald reclameruimte te claimen. Zo zal Dyson bijvoorbeeld graag bovenaan op de openingspagina staan van de productgroep Stofzuigers. Een maker van stofzuigerzakken zal meer over hebben voor die positie dan een tandenborstelfabrikant.

ShopAds werd in het voorjaar van 2014 opgericht. Het merendeel van de omzet in 2015 werd gerealiseerd in 2015. De eerste ton omzet voor 2016 is al geboekt, waarmee Vollering lijkt aan te geven dat adverteerders haar bedrijf dit jaar zijn gaan opnemen in de plek waar de budgetten worden uitgegegeven.

Shops die deze technologie toepassen zijn onder meer BCC en, sinds kort, Praxis en Makro. Het bereik van het netwerk is vijf miljoen online shoppers.

Het bedrijf is op zoek naar vervolgfinanciering. De eerste helft van de gezochte 1,5 miljoen euro is al toegezegd.

Vollering was begin dit jaar ook een van de sprekers op Emerce eRetail waar ze het volgende interview gaf aan Hans Voorn:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

3 Reacties

Kees

Weer een “indirecte promotie” de AdBlockers.. super…

Erwin Boogert

Kees, ik begrijp je reactie niet helemaal. Kun je iets meer duiding/context geven?

Kees

Uit het bericht maak ik er uit op dat er gebruik gemaakt wordt van een stukje code om de ads te serveren.

Ook al is het relevant blijft het reclame, Je blijft op de site als je klikt, dat is wel een voordeel.

Voor het deel dat al een adblocker heeft wordt het niet getoond. Het aantal adblockers blijft helaas stijgen.

Het concept is wat ik op BCC gezien heb erg interessant. Maar op de langere termijn moet het toch meer als branded content worden geintergreerd ipv op basis van RTB.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond