Deel dit artikel
-

Shopware met clouddienst voor beginnende webwinkeliers

Leverancier van webwinkelsoftware Shopware slaat een nieuwe weg in met de lancering van zijn Starter Edition. Behalve dat de Duitsers een nieuwe doelgroep aanspreken, beginnende webwinkeliers, werkt dit product als enige ook vanuit de cloud.

Tot op heden was de Shopware-software enkel als download beschikbaar en moeste bedrijven dat verder zelf installeren en verfijnen, of dat laten doen. Het zijn veelal de wat grotere bedrijven die dit soort maatwerk zoeken, maar in een tijd van hernieuwde interesse voor webwinkels volstaat dat niet voor beginners.

Vandaag maakt het bedrijf op zijn digitale klantendag de lancering bekend van de Starter Edition.

Directeur Sebastian Hamann schetst: “We integreren de voordelen van headless commerce en API-first in de cloud en maken het mogelijk om projecten met Shopware nu nog sneller en goedkoper te realiseren. Tegelijkertijd bieden we handelaars de zekerheid om bij een toenemend succes gemakkelijk over te kunnen stappen naar een on-premisesversie om dankzij de maximale vrijheid en flexibiliteit ook ingewikkelde business-scenario’s te kunnen realiseren.”

Vrij geruisloos is ook de de Professional Edition van Versie 6 in de cloud gezet. Shopware zet daarmee een strategische stap richting een product met twee gezichten: in de cloud en on-premise (jargon voor: installatie op eigen servers).

Net zoals concurrerende platformen als Lightspeed en Shopify, beiden Noord-Amerikaans van afkomst, is het Duitse systeem open voor integraties van derde partijen. Met een klik op de muisknop installeren webwinkels diensten van partijen als DHL, Klarna, Mailchip, Mollie en Sencloud

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond