Deel dit artikel
-

‘Slimme meter moet beter’

De verbruikskostenoverzichten die huishoudens met een slimme energiemeter tweemaandelijks ontvangen, zijn ondermaats. Dat stelt Vereniging Eigen Huis.

De overzichten geven onvoldoende inzicht in het energieverbruik, zetten niet aan tot besparing en veel mensen zeggen ze niet eens te ontvangen. Energieleveranciers voldoen hiermee volgens de VEH niet aan de regelgeving uit 2015.

Vooral EnergieDirect en E.ON doen het op dit punt slecht. Qurrent, NLEnergie, Greenchoice en Eneco doen het beter en zetten hun klanten wel aan tot besparing.

Maar liefst een derde van de ondervraagden zegt de verplichte tweemaandelijkse verbruikskostenoverzichten niet eens te ontvangen. Energieleverancier Vandebron haalt hier de slechtste score: maar 19 procent van de respondenten die klant zijn bij deze leverancier zegt zo’n overzicht te krijgen.

Deel dit bericht

9 Reacties

LJW Zeegers

Redacteuren moeten ‘slimmer’ worden.
Een ‘slimme’ meter is ontzettend dom. Ze schenden je privacy.
Zij geven al je data aan een ander, die daar slim gebruik van maken.
De meeste mensen doen hier niets mee.
MAAR wanneer je ‘buurman’ afgesloten dient te worden wegens !! en men maakt een vergissing. Dan kan het zomaar gebeuren, dat bij jou het licht uitvalt.
En probeer dat maar eens te corrigeren. Dan worden het ambtenaren, die dat heel precies moeten uitzoeken. >> minstens een week géén licht.
Slim hè. Zo makkelijk om iemand af te kunnen sluiten > Hoef je de deur niet meer uit. WORDT WAKKER

Django

Zeegers, je bent een paranoide zeur. Slimme meters schenden je privacy niet. Als je zo’n ding niet wilt hoef je hem niet. Daarnaast kun je in veel gevallen zelf bepalen welke gegevens worden verwerkt.

Trol

Alles wat de overheid bedenkt of wat bedrijven bedenken die voor de overheid werken, om het de burger op welke manier of vorm dan ook makkelijker te willen maken is gebaseerd op pure belazerij. Kennelijk zijn er nog genoeg gekken in Nederland die daar intrappen.

jos

Hoe slimmer hoe beter

Dre

Alle slimme uitvindingen door of middels de Overheid, zijn meestal domme uitvindingen. Ieder geval uitvindingen om geld uit je zakken te kloppen. Er id geen Overheid die aan zijn Burgers denk om goedkoper uit te zijn. En als je iets goedkoper uit bent, dan worden grif de belastingen extra verhoogt om hun inkomsten te korten extra aan te vullen, zodat ze nog meer miljoenen over de balk kunnen gooien. Nee Slim zijn ze zeker niet in Den Haag, Wel Uitgerekend en Uitgekookt.

Freek

Verbazingwekkend dat niemand het bredere perspectief ziet in de reacties hierboven. 1) de slimme meter is een kostenbesparing op het handmatig uitlezen. De digitalisering zien we een veel serviceprocessen. 2) Energiebedrijven willen graag meedoen in de toekomst als de slimme meter evolueert naar de portal voor Domotica en remote sturen van je huis (verlichting, verwarming etc.), alleen hebben de traditionele leveranciers veel minder goed ingericht bedrijfsprocessen hiervoor, de muffe lucht van de oude nutsbedrijven hangt hier nog 3)user data is het nieuwe “goud”. Dus wat we thuis doen is interessant voor advertising. En ja, privacy is at stake, maar de digitale consument zal zeker emanciperen en mogelijkheden krijgen, hierin keuzes te maken, al is het in de slipstream van de technologische ontwikkelingen. Partijen, die denken slimmer te zijn, profiteren maar kortstondig en zijn straks “out of business”.

Jim

Niet serieus te nemen, deze bovenste reacties. Warhoofden die denken dat ze door alles en iedereen worden ‘bespioneerd’. Het WORDT WAKKER in kapitalen spreekt boekdelen.

Michel Büchner

Goed dat de slimme meter onder de aandacht wordt gebracht. Minder goed dat de slimme meter hier wordt verward met hetgeen je er mee kan.

De slimme meter is slechts een middel. Het feit dat energieleveranciers slechts elke twee maanden een update geven heeft niets met het middel de slimme meter te maken.

Wat me stoort is dat er niet wordt gerept over middelen zoals slimme thermostaten of de P1 poort op de meter waar mee er met hardware geniale oplossingen kunnen ontstaan die tot besparing leiden.

Naast dat zijn er tal van portals, waaronder degene die wij hebben opgericht: http://www.hetslimmecollectief.nl, die dagelijks updates geven van verbruiken, gemeten door de slimme meter.

Vereniging Eigen Huis, jullie weten dat deze oplossingen er zijn. Verwar de meter niet met de dienstverlening van leveranciers.

Maessen

Slimme meter heeft alleen nut als je eigen woning energievrij hebt gemaakt, en ik heb woning energievrij gekregen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond