Deel dit artikel
-

Slopen en inrichten in 3D bij Funda

Funda ontwikkelt een systeem waarmee huizenzoekers hun beoogde aankoop op voorhand al in 3D kunnen inrichten.

Binnen enkele maanden lanceert Funda.nl een dienst om virtueel te slopen en bouwen in een huis. Huizenzoekers kunnen muren wegstuffen of keukens verplaatsen met  een paar muisklikken. Daarmee wil de huizensite het aankoopproces en de meningsvorming rondom een object vereenvoudigen.

Directeur Joep Ketelaar: “Het is zoiets als Google Maps Street View, maar dan ín huizen. Het systeem dat we gebruiken is op onderdelen te vergelijken met Google Sketchup“.

Makelaars dienen volgens bepaalde standaarden de afmetingen van een woning op te geven aan Funda. Op basis daarvan maakt de site een 3D-afbeelding van de woning. “Gebruikers kunnen dat vervolgens wijzigen in browser, bijvoorbeeld door muren weg te halen”, aldus Ketelaar.

Vooralsnog zijn er zijn geen banden met leveranciers van woonartikelen om hun spullen in virtueel in de woningen te plaatsen. Ketelaar sluit dat voor de toekomst echter niet uit.

Deel dit bericht

1 Reacties

Sjef Kerkhofs

Gouden idee, echt goud! Ik had het er pas geleden nog over met een relatie tijdens de OpenCoffee Tilburg. Dit idee is ook voor veel andere sites erg interessant, zoals het pas gelanceerde Liever.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond