Deel dit artikel
-

Smartians: Low tech home automation

Gadgets blijven gewild. Een paar jaar geleden waren dat telefoons en tablets, maar nu dient zich een nieuwe generatie slimme elektronica aan in de vorm van smart speakers, vaak met ingebakken spraakassistent. En wat dacht je van domotica als slimme thermostaten, horloges, lampen, tv’s en föhns, tandenborstels en pffff … noem maar op. Maar moét je per se je hele huisraad nieuw aanschaffen?

De mannen en vrouwen van Frolic Studio uit Amsterdam vinden van niet. Zij ontwikkelden Smartians, een concept om met eenvoudige hulpmiddelen je ‘offline’ huishouden toch slim te maken.

Simpel gezegd automatiseert Smartians niet het hele apparaat, welke dat ook mag zijn, maar enkel de schakelaar. Welk object in je huis het ook betreft, meestal wil je die aan- of uitzetten. Open of dicht. Er in of er uit of van boven naar beneden. Frolic Studio ontwierp daarom een toolbox met schuifjes, plateaus, schakelaars, houdertjes en mini-motoren. Die bevestig je op, aan of rond knopjes en klaar is Kees. Met een hub, app en koppeling met IFTTT automatiseer je alles, van platenspeler tot rolgordijn en van radio tot plantenspuit. Puntje: de ontwerpers zoeken nog een fabrikant.

Specificaties
Ontwikkelaar: Frolic Studio, Nederland
Beoogde release: eind 2019
Materiaal: plastic
Kit: base, hub, add-ons, app
Softwareplatform: onbekend
Aansturing: draadloos
Prijs: onbekend
Site: Frolic Studios

* Dit artikel verscheen eerder in het decembernummer van Emerce magazine (#169).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond