Deel dit artikel
-

‘Smartphone fabrikanten blijven hardnekkig achter met updates’

Nog steeds krijgen veel Android smartphones te weinig software- en veiligheidsupdates, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Slechts één op de tien toestellen is voorzien van de laatste Androidversie en maar één op de vijf smartphones kreeg in de eerste twee maanden van 2018 een veiligheidsupdate.

De Consumentenbond deed onderzoek van 14 tot en met 23 februari 2018 naar 250 modellen die sinds januari 2015 werden verkocht. Ruim de helft van de onderzochte smartphones draait nog op Android 6 uit 2015, terwijl de meest recente versie, Android 8, al sinds augustus 2017 beschikbaar is.

Een derde van de toestellen kreeg een half jaar of langer geleden voor het laatst een veiligheidsupdate.

Merken die het meest achterlopen met versie- en veiligheidsupdates zijn merken als Acer, Alcatel en Wiko. De modellen van Nokia, General Mobile en Google zijn het meest up-to-date.

Google, LG en Samsung beloofden maandelijks kritische veiligheidsupdates uit te voeren, maar LG en Samsung doen dat niet voor al hun modellen.

Er loopt binnenkort een bodemprocedure tegen Samsung. De zitting vindt plaats op maandag 26 maart 2018 in de Rechtbank Den Haag.

Dit bericht is 8 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond