Deel dit artikel
-

Rechter: Samsung hoeft oude toestellen niet van updates te voorzien

Samsung hoeft oudere toestellen niet te voorzien van updates. Dat had de Consumentenbond gevraagd. De rechter heeft het verzoek afgewezen. 

De rechtszaak die de Consumentenbond had aangespannen tegen Samsung leek een beetje op willekeur. Alle fabrikanten van Android toestellen houden er een laks updatebeleid op na. Dat komt omdat ze geen kale versie meeleveren van Android, maar een eigen softwarelaag of skin toevoegen. En uiteraard wil zo’n bedrijf liever nieuwe toestellen verkopen dan oude oplappen.

Bij aankoop van een nieuwe smartphone worden mensen ‘onvoldoende geïnformeerd over hoe lang ze updates zullen ontvangen’, vond directeur Bart Combée van de Consumentenbond. Consumenten lopen risico’s doordat Samsung te weinig veiligheidsupdates beschikbaar stelt.

De Amsterdamse rechtbank zegt nu dat de Consumentenbond niet heeft kunnen aantonen dat er ook slachtoffers zijn van het lakse updatebeleid.

Directeur Bart Combée: ‘Uiteraard zijn wij teleurgesteld over de uitspraak, maar wij vinden dat het principiële punt dat consumenten recht hebben op updates en het recht hebben daarover goed geïnformeerd te worden, nog recht overeind staat. De Consumentenbond beraadt zich op vervolgstappen.’

Deel dit bericht

1 Reactie

Bert

Waarom neemt Samsung zo’n aanbeveling niet gewoon over? Ik hoef geen Samsung te kopen. Heb een S5 mini van de baas, maar updates: niks hoor. Gewoon nog steeds stock Ice Cream Sandwich. Denk je dan echt dat ik ooit een Samsung ga kopen….

Trek het boetekleed aan, maak een paginagrote advertentie in de Telegraaf of zo, en zeg 1000 maal sorry tegen je klanten Samsung!!!!! Kan echt niet jullie updatebeleid!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond