Deel dit artikel
-

Smartphonegebruik heeft invloed op examens

Examens en smartphones gaan niet goed samen. Dat blijkt uit onderzoek van UGent en UAntwerpen. Studenten die meer tijd spenderen met hun smartphone, behalen lagere examenresultaten.

De onderzoekers koppelden de examenresultaten van 696 eerstejaarsstudenten met gegevens omtrent hun smartphonegebruik. Specifiek werden hun examenresultaten voor de eerste examenperiode van januari 2017 geanalyseerd.

De bevraagde studenten studeerden aan de faculteiten Economie en Bedrijfskunde (UGent), Toegepaste Economische Wetenschappen of Sociale Wetenschappen (beide UAntwerpen).

De smartphone vergemakkelijkt het verzamelen van studiegerelateerde informatie en het samenwerken voor groepsopdrachten. Toch is de negatieve samenhang tussen smartphonegebruik en studieresultaten geen verrassing voor de onderzoekers.

Uit eerder onderzoek blijkt dat studenten hun smartphone eerder zien als een bron van ontspanning dan als een werkinstrument. Verder kan de wens om via de smartphone niks te missen leiden tot een gebrek aan focus.

Dit bericht is 12 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond