Deel dit artikel
-

Snapchat haalt 60 miljoen dollar op

Het Amerikaanse Snapchat heeft in een nieuwe financieringsronde niet minder dan 60 miljoen dollar opgehaald tegen een waardering van 800 miljoen. Dat heeft het bedrijf maandag zelf bekendgemaakt.

De financiering werd geleid door Institutional Venture Partners, met medewerking van General Catalyst Partners en SV Angel, terwijl ook Benchmark Capital en Lightspeed Venture Partners opnieuw aanschoven. In totaal heeft het bedrijf nu 75 miljoen dollar opgehaald.

Wederom een behoorlijk bedrag voor een gratis app, waarmee gebruikers ‘zelfvernietegende foto’s’ kunnen maken. Volgens medeoprichter Evan Spiegel wordt het geld gebruikt voor nieuw personeel en servers.

Hoeveel gebruikers Snapchat heeft is niet bekend. Wel dat er dagelijks tweehonderd miljoen foto’s en video’s worden geschoten, honderdvijftig miljoen meer dan twee maanden terug. De wegwerpfoto’s van Snapchat winnen ook snel aan populariteit in Nederland. Drie maanden geleden was de mobiele app nergens te vinden in de toplijsten met downloads, nu staat de Amerikaanse social app op drie.

De investeringen moeten worden terugverdiend via advertenties, bij voorkeur native advertising.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond