Deel dit artikel
-

Snapchat lid van Bluetooth Special Interest Group, hardware op komst?

Snapchat is lid geworden van de Bluetooth Special Interest Group, waarmee de geruchten over een eerste hardwareproduct van het Amerikaanse bedrijf weer de kop opsteken.

Volgens The Financial Times zou Snapchat werken aan een soort bril voor augmented reality. Een aanwijzing daarvoor is dat CEO Evan Spiegel al eens is gezien met bijzondere camerabril. Mogelijk wordt Bluetooth ingezet voor communicatie met bakens.

De Bluetooth Special Interest Group bestaat alleen maar uit hardwarefabrikanten, van Intel tot Apple, en is verantwoordelijk voor standaardisatie. Zo werden deze zomer de specificaties van Bluetooth 5 vrijgegeven.

Of hardware echt de toekomst wordt voor Snapchat valt nog te bezien. eMarketer denkt dat het vooral advertentie-inkomsten zijn waarvan het Amerikaanse bedrijf gaat profiteren.

Dit jaar komt de advertentie omzet uit op 366 miljoen dollar, maar dat kruipt volgend jaar al aardig de richting van 1 miljard dollar.

Het gros van de advertentie-inkomsten wordt gegenereerd door het onderdeel Discover. Maar eMarketer verwacht dat Stories die rol gaat overnemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond