Deel dit artikel
-

Snapchat populairder bij twintigers en dertigers

Snapchat lijkt langzamerhand ook bij twintigers en dertigers aan te slaan. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. De grootste groei in het gebruik van Snapchat vond het afgelopen jaar plaats onder deze groep Nederlanders.

In juni 2015 had 27 procent van de mensen in de leeftijdsgroep van 20-29 jaar Snapchat op de smartphone staan. Ruim een jaar later, in augustus van dit jaar, is dit gestegen naar 38 procent.

De groei was ook 11 procentpunten bij de groep dertigers: van 5 naar 16 procent. Procentueel gezien is dit echter een sterkere groei: +220 procent versus 40 procent bij de twintigers.

In totaal hebben 2,56 miljoen Nederlanders Snapchat op hun mobiele telefoon staan. In juni 2015 waren dit er 1,94 miljoen.

Snapchat is niettemin nog altijd het meest populair onder Nederlandse tieners. 72 procent van de leeftijdsgroep van 12-19 jaar had de app afgelopen augustus geïnstalleerd op de smartphone.

Tussen mannen en vrouwen zijn er verschillen te zien tussen Snapchat-gebruikers. Zo is te zien dat vrouwen vaker dan mannen de app hebben geïnstalleerd (26 procent van de vrouwen versus 20 procent van de mannen).

Snapchat wordt gemiddeld 21 dagen per maand gebruikt. Dat is minder dan WhatsApp, maar meer dan Facebook Messenger. Deze apps worden respectievelijk 26 en 12 dagen per maand gebruikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond