Deel dit artikel
-

SnappCar met auto’s delen naar Duitsland

Het Nederlandse autodeelplatform SnappCar begint met de verwerkelijking van zijn Europese droom. De eerste stap daarin is de opening van de Duitse site, wat zojuist plaatsvond. “Begin volgend jaar hebben we kritische massa”, aldus medeoprichter Pascal Ontijd.

Een op de vijf van alle auto’s in Europa staat in Duitsland. En 95 procent daarvan staat het grootste gedeelte van de dag stil. Bemiddelaars als SnappCar proberen daar verandering in te brengen. Autobezitters kunnen hun wagen te huur aanbieden aan mensen die er even eentje nodig hebben.

In Nederland heeft SnappCar nu zo’n 2500 auto’s op de marktplaats staan en rond de 25.000 geregistreerde gebruikers. “Een auto wordt gemiddeld anderhalve keer per maand verhuurd. Dat is een kwart meer dan vorig jaar. Ook de gemiddelde huurduur is met zo’n tien procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar”, aldus Ontijd.

Steeds meer jongeren besluiten geen auto te kopen, waardoor het huren van andere particulieren een legitiem bedrijfsmodel kan worden. “We focussen ons eerst op het doen groeien van het aanbod en afnemers. Het is een kwestie van lange adem, maar ik denk dat we in het eerste kwartaal van volgend jaar voldoende kritische massa hebben in Nederland.” Dan hoort de dienst zich organisch en viraal te ontwikkelen onder bestuurders.

De Nederlandse ervaringen uit de afgelopen 2,5 jaar worden nu over de Duitse markt gelegd. “Vandaag staan we in Bild Zeitung”, wat voor de eerste inschrijvingen zorgt. Vergelijkbare initiatieven als Car2go en DriveNow zijn meer gericht op het verhuren van auto’s voor korte ritjes van een paar uren. SnappCars horizon is een tot enkele dagen.

In Duitsland werkt Ontijds bedrijf samen met verzekeraar Gothaer. Dat verzekert onverwachte problemen rondom het gastgebruik van de auto’s. In Nederland is dat Centraal Beheer Achmea. Het bedrijf werkt deels met een geld van Athlon Car Lease.

Foto: katmeresin (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond