Deel dit artikel
-

Sonos zoekt 250 miljoen dollar met beursgang

Speakermaker Sonos wil rond de 250 miljoen dollar ophalen met zijn beursgang, waarvan de exacte datum nog niet bekend is.

Zojuist maakte de onderneming de bandbreedte bekend van de prijs waartegen het aandeel in New York naar de beurs moet gaan.

Er wordt gewerkt met een koers van tussen de 17 en 19 dollar per aandeel. Er zullen 13,9 miljoen aandelen in omloop worden gebracht.

De onderneming wil met deze stap zijn werkkapitaal vergroten en een deel apart zetten voor algemene doeleinden als een soort buffer.

Bij productontwikkeling ligt de focus sterk op voicetoepassingen. “Spraakbesturing ontwricht de markt voor thuisaudio en verandert wat consumenten verwachten van speakers. Daarom staat native voice control centraal op de roadmap voor onze producten.”

Sonos hanteert een platformstrategie waarbij het actief derde partijen aansluiting biedt tot zijn systemen en zoekt naar gezamenlijk profijt.

In de zes maanden tot eind maart 2018 realiseerde Sonos een omzet van 656 miljoen dollar en een winst (ebitda) van 50,2 miljoen dollar.

Foto: Brad Higham (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond