Deel dit artikel
-

Ook spelbedrijf Bigpoint schrapt banen

Na Zynga gaat ook het Duitse online gamingbedrijf Bigpoint banen schrappen. Zeker 120 werknemers komen op straat te staan. Het kantoor in San Francisco gaat sluiten.

In San Francisco worden veertig werknemers ontslagen, in Hamburg verdwijnen tachtig arbeidsplaatsen. CEO Heiko Hubertz zijn functie neer,  maar blijft bestuursvoorzitter.

Bigpoint maakte online games die gewoon in de browser gespeeld kunnen worden. Het bedrijf heeft 250 miljoen geregistreerde gebruikers en kantoren op Malta, in Sao Paulo, Londen, Frankrijk en Spanje.

Bigpoint had gerekend op een groei die is uitgebleven, maar heeft wel personeel aangenomen. Deze zomer vond al een eerste reorganisatie plaats met 26 ontslagen werknemers.

Heiko Hubertz richtte het bedrijf in 2002 op Hamburg en bouwde het uit tot een onderneming met 700 medewerkers en zestig spellen in 180 landen. Daaronder: Lord of Ultima, Farmerama en Battlestar Galactica. In 2011 kochten investeringsbedrijven Summit Partners en TA Associates voor 350 miljoen dollar de meerderheid van de aandelen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Debuut

Ik speel het spel DarkOrbit van Bigpoint.
Daar ik niets tegenkwam op de website van Bigpoint alsmede dat het Nederlandse forum geen enkele mededeling hierover gaf (op het Duitse forum wel) heb ik de tekst (met bronvermelding) geplaatst.

Topic werdt direct gesloten en ik keeg een forum ban !!

Lang leve de sencuur bij BigPoint !!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond