Deel dit artikel
-

Spill Group opent investeringsfonds van 40 miljoen

Het Nederlandse spelportalenbedrijf Spill Group wendt overnamepogingen af door zelf een investeringsfonds te beginnen met participatiemaatschappijen. Met hooguit twee andere partijen roept het Hilversumse bedrijf een fonds van 40 miljoen euro in het leven.

Voor het einde van het jaar hoopt Spill Group de oprichting van investeringsvehikel Spill Group Capital af te ronden. Het fonds, dat in Nederland geregistreerd wordt, wordt nu samengesteld.

Het bedrijf heeft één concrete toezegging voor deelname en is in gesprek met 5 andere potentiële investeringsbedrijven. Marketingdirecteur Reinout te Brake houdt de namen van de partijen voor zich.

De helft van de beoogde 40 miljoen euro is reeds beschikbaar. Spill Group zelf en de derde partij storten minstens 20 miljoen euro. Het geld zal worden aangewend om overnames in het buitenland te plegen.

Te Brake: "We beogen acquisities van goedlopende portalen en bekende domeinnamen. Daarnaast hebben we een aantal Chinese ontwikkelbedrijven in het vizier. Zij kunnen ondersteunend aan onze bedrijfsactiviteiten zijn en mogen ook zelf externe partijen met hun diensten bedienen."

De oprichting van het investeringsfonds vloeit direct voort uit de overnamepogingen die Spill Group zelf ondervindt sinds eind 2005.

De eigenaren van Spill Group zijn nog niet van plan hun onderneming te verkopen. De oriënterende gesprekken die gevoerd werden met belangstellende investeerders worden nu omgeleid naar Spill Group Capital. Het bedrijf biedt kapitaalschieters derhalve een manier in Spill Group-activiteiten te participeren. "Zonder een derde toe te laten in het eigendom over de holding."

Advocatenkantoor Lovells staat Spill Group bij de juridische afhandeling van de oprichting van SG Capital. SG Capital heeft reeds één overname gepleegd. Details daaromtrent zijn nog niet bekend gemaakt.

Deel dit bericht

25 Reacties

Bob Stumpel

Geloof die onzin van Te Brake toch niet steeds.

Koos Koets

Het is inderdaad lastig te beoordelen wat er nu klopt van dit bericht. Alles wat eventueel te controleren is wordt niet genoemd.

SPILL GROUP

Geachte heer Stumpel, Kunt U uw vete tegen dhr te Brake via andere wegen communiceren. Bij voorbaat dank. Met vriendelijke groet Afdeling PR SPILL GROUP

Thijs

Bob, kun je dit onderbouwen of gun je medeondernemers geen successen?

simone

Emerce lijkt zo langzamerhand we een uithangbord van spill! Pas daar mee op redactie. Voorts lijkt de opmerking van Stumpel me zo gek nog niet. Spill wordt aan alle kanten te koop aangeboden en nu zeggen ze een Investreingsfonds op te richten om dit te voorkomen. HAHA laat me niet lachen zeg en zeker zelf 20 miljoen meebrengen? waarvandaan dan. Zijn een stelletje comboys met wat kindersites als spel.nl !! kom op zeg je bedrijf proberen te hypen om zo te verkopen gaat niet zo makkelijk heren!

Arnoud

Ik hoor dat SPILL GROUP meer dan 100 mensen in dienst heeft wereldwijd. kijk eens op hun site, ze zitten in china, polen en Frankrijk. Destijds in Quote vertelde de CEO Driesen dat ze 15 miljoen omzet draaien en ook winst maken. kortom ik proef hier weer afgunst van de profs uit NL net als destijds bij ebuddy.com. De beste stuurlui staan weer eens aan wal.

Marina

Voor zover ik het kan beoordelen is Spillgroup nooit te koop aangeboden en doen ze het ook echt erg goed. Sites als zigiz.com, Gamenext.com, Game.com.cn en Agame.com zijn daar ook wel voorbeelden van.  Als jullie meer info hebben dan hoor ik dat graag.

simone

Hoi Arnoud Hoor je dat allemaal of werk je er gewoon, zo doorzichtig al deze berichten!! Erg vermoeiend. Als je reclame wilt maken betaal er dan gewoon voor.

Tim Haas

Kijk eens bij de KVK dat lijkt me verstandiger. Dat ze bereik en bezoekers hebben dat snap ik. Maar de strategie is me niet duidelijk. Waarom risico lopen voor 20 miljoen dan verkopen voor 100. Want als je blijkbaar 20 miljoen kan missen dan is dat ongeveer de waarde. En ook de gegevens bij de kvk lijken erop dat er toch iets niet helemaal klopt. 

Bob Stumpel

M'n eerste (middernachtelijke!) uitroep verdient enige toelichting, zie ik. Het eerste sentiment van waaruit ik die paar letters intikte, was dat ik uiterst bezorgd ben over de almaar tanenende journalistieke kwaliteit van Emerce: ooit een van dè vlaggendragers van de Nederlandse e-sector, nu steeds meer een luie, kritiekloze recycling-machine van persberichten – niet zelden met een twijfelachtige geloofwaardigheid; zie het hier gewraakte "artikel" over Spill – en steeds meer een matig geïnformeerde verslaglegger van oud nieuws (zie bijvoorbeeld het artikel van vanochtend over Web 2.0). Ik heb van die zorg elders al eerder kond gedaan: we verdienen als sector een betere signalering en verslaggeving van dingen die ècht interessant zijn. Mijn uitroep was dan ook allereerst gericht aan de verantwoordelijke redacteur, en diens uitgevers (VNU, geef die jongens wat budget, of kill die titel!) en eventuele publicatie ervan was niet meer dan een ingecalculeerd – ik dacht: klein – "risico". Nu 't er toch stáát, en er toch een discussietje over op gang is gekomen, nog 't volgende over de concrete inhoud van mijn 'boutade. Het Spill-bericht staat zó barstensvol ongeloofwaardige humbug dat ik 't opvat als een belediging van mijn intelligentie. Het is Spill's goeie recht om te pogen gratis publiciteit te genereren met nonsens, het is Emerce' (blijkbaar te) dure plicht om zulke onwaarschijnlijke goed nieuws-shows pas door te geven als ze geverifieerd en gefalsifieerd zijn. En het is mijn prerogatief als onbevangen en onafhankelijke lezer om iets beledigends te roepen als iets me te gortig wordt. Don't boelsjit the boelsjitter, Arnout J.M. Junior!===Verzoek aan de moderator: boelsjit(ter) s.v.p. correct spellen – jullie scheldwoorden-checker houdt dat tegen. 

Riz

Simone, www.spel.nlwww.spelletjes.nlwww.jetztspielen.dewww.spielen.comwww.jeux.frwww.jeu.frwww.gry.plwww.zigiz.frwww.zigiz.de Stuk voor stuk uitzonderlijke domeinen en ik kan zo nog wel even doorgaan. Dat spill 20 miljoen in een fonds kan storten geloof ik graag

simone

http://www.vergeethetmaar.nlwww.laatmenietlachen.nlwww.in geen 100jaar.nl deze url's zijn ook nog allemaal vrij snel registreren en een investeringsfonds opstarten RIZ!  oh ja welterusten

Vincent Heidinga

OffTopic;Ik wordt een beetje moe van de 'dit kan niet' en 'vroeger was Emerce beter' reacties.. Dan kom je toch gewoon lekker niet? OnTopic;Ik denk dat de guys van Spill Group goed bezig zijn en wens ze alle succes!

Albert Treur

Ah Bob heeft wederom een punt. Deze tsunami aan berichten over de (ver)spillgroep bezorgt deze reflectant een akelig deja vu. De bedenker van deze campagne, Reinout te Brake heeft zich eerder bediend van deze schock and awe strategie destijds nog bij onze vrienden van http://www.mediaconcern.nl bleuhorn en andere andere list en bedrog bedrijfjes ander leiding van jawel kWalter Scheffrahn. Fried air, fried air and again fried air…. sorry Rein

Bob Stumpel

Ik hoor net uit zeer goede bron dat Spill's miljoenenverhaal (of i.e.g. de kern daarvan) nog waar is ook!Vgl. http://farmdrivers.com/CMS/images/stories/fotos/diversen/klomp1.JPG

Albert Treur

" De eigenaren van Spill Group zijn nog niet van plan hun onderneming te verkopen. De oriënterende gesprekken die gevoerd werden met belangstellende investeerders worden nu omgeleid naar Spill Group Capital". Ja, als je dus niet wil verkopen, waarom ben je dan for the f.ck in gesprek! Fried air, fried air, and again fried air…..

Oof4b

@Vincent: Inmiddels komt men dus ook niet meer.

Felix

@everybody,Men ziet 't overal dat zodra de mens 'Zelf' gefrustreerd is zich negatief reflecteerd op anderen!Jammer dat de afgunst zelfs in de It-wereld zover gekomen is, men vergeet daarbij dat; Succes moet je afdwingen 't komt niet vanzelf, ook niet voor deze mensen Gun Het Ze! No matter which game they play… And no matter what game You'd like to play!!

M Roelofs

Zo te zien is de Venturo Media Group ook prooi van een management buy out of reversed take over geworden:   " De domeinnaam venturo.nl wordt ter overname aangeboden Voor meer informatie kunt u contact opnemen met AVD Internet Services. "  ;-)

thijs

Zoveel reacties en nog steeds geen onderbouwing! MAAR, waar rook is… Bob? Simone? Anybody!? Help me out!!

you know

Ik ben het met de zeurende medemens eens Reinout te Brake is niet te vertrouwen. Hij heeft heel wat bedrijven een oor aan genaait. Eens of niet eens met deze stelling heeft geen zin. Werken met deze gast is geld verliezen. Uitkijken dus, je bent gewaarschuwt.

Mr. Visser

@You Know: Leer eerst een fatsoenlijk Nederlands voor je je smaad en laster over ons uitstort. 

hoax

@youknow leg is uit wat heeft deze Reinout allemaal gedaan dan?

Joost

@You Know, dat zouden we dan ook wel onderbouwd willen hebben. Reinout werkt niet meer bij Spill Group… ze heten nu trouwens Spil Games en op hun site is geen Reinout meer te vinden. Even verder journalistje spelen levert op dat R. te B. zelf een investeringsfonds is begonnen (toeval??)…. mogelijk dat You Know daarmee slechte ervaring heeft opgedaan.

mail@hoax.nl

Ik zou zeggen "spil" the goods? You know? Bob? Iemand?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond