Deel dit artikel
-

Spotify domineert online muziekmarkt

Spotify is ’s werelds grootste muziek streamingdienst in termen van het aantal downloads en omzet, zo blijkt uit de nieuwste statistieken van App Annie. Maar in de VS heeft het Zweedse bedrijf rivaal Pandora nog niet van de troon kunnen stoten.

De regionale verschillen zijn over het algemeen groot. Spotify (74 miljoen gebruikers) domineert de Europese markt, behalve in Frankrijk, waar Deezer aan top staat. In India zijn het Saavn en Gaana die de meeste gebruikers trekken en in Zuid Korea is MelOn marktleider.

De muziekapps dragen ook bij aan de groei data het dataverbruik via WiFi en 3G/4G. Op Android-smartphones steeg het dataverkeer in het derde kwartaal met een kwart procent ten opzichte van vorig jaar.

Deel dit bericht

4 Reacties

Michiel

Tja, in kleine lettertjes ‘Excludes pre-installed apps’. Dat is nogal een belangrijke, waardoor Apple en Google hier niet in voorkomen. Apple heeft al meer subscribers dan Deezer (6.5M vs 6.3M) volgens het artikel in Techcruch. Dus de ‘online muziekmarkt’ wordt niet helemaal weergegeven in deze tabel.

Gijs Vroom

Scherp!

Edward1965

Michael heeft 100% gelijk. De Emerce redactie mag zich dit aanrekenen. Die headliner zou alleen kloppen als Apple en Google ook opgenomen zouden zijn.

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

Dat pre install apps niet zijn meegenomen lijkt me nogal logisch: het zegt immers niets over het daadwerkelijke gebruik ervan. Miljoenen gebruikers loggen bijvoorbeeld nooit in op Google Play Music op hun Android toestel.

Kijkend naar het aantal actieve gebruikers, blijft Spotify wereldwijd de marktleider:

Spotify: 75 miljoen gebruikers (20 miljoen betalende gebruikers)
Apple Music: 15 miljoen gebruikers
Google: geen cijfers bekend, maar veel minder dan de bovenste twee

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond