Deel dit artikel
-

Square groeit naar zes miljard transactievolume

Betaaldienst Square is in een kwartaal met de helft gegroeid. Het bedrijf verwerkt nu op jaarbasis zes miljard dollar een betalingen via iPhone, Android of iPad.

Die informatie diepte The Next Web op in zijn berichtgeving over de aanstelling van de eerste CFO van het Amerikaanse Square. De nieuwe financiële topman van Square is een vrouw: Sarah Friar van Salesforce.com.

Het ziet ernaar uit dat Jack Dorsey, ook een van de oprichters van Twitter, een gat in de markt heeft gevonden. Square is een kastje dat in de koptelefoonuitgang van een telefoon of tablet past. Dat blokje heeft één doel: creditcards uitlezen. De informatie daaruit wordt versleuteld via mobiel internet naar een verwerkende instantie gestuurd. Square vormt zodoende een kassa voor meer dan een miljoen ambulante ondernemers.

Eind maart zei Square dat het op jaarbasis een transactievolume van vier miljard dollar verwerkt. Dat is nu, nog geen kwartaal later, de helft meer.

Vooralsnog is Square een overwegend Amerikaanse aangelegenheid. Het bedrijf stelde echte een oud-medewerker van Paypal aan om de internationale uitrol te begeleiden. Het ziet ernaar uit dat het mobiele betaalsysteem in de loop van 2013 wat zichtbaarder wordt op het Europese vasteland.

In Zweden werkt het bedrijf iZettle aan de Europese uitrol van een vergelijkbaar systeem. Het is inmiddels actief in Scandinavië en Engeland.

In maart 2012 bracht PayPal ook een mobiele telefoonkassa op de markt voor het ambulante MKB. Het zogeheten PayPal Here is op zijn vroegst in 2013 in Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond