Deel dit artikel
-

Startup ontwikkelt stoplichtapp voor de horeca

De Rotterdamse start-up Nocto heeft voor de horeca een interactieve app met stoplicht systeem ontwikkeld. Bezoekers kunnen met de app gemakkelijk en snel de capaciteit zien, maar ook ervaringen en aanbevelingen delen.

Vanuit het Startup in Residence programma, onderdeel van de provincie Zuid-Holland om startende ondernemingen te koppelen aan maatschappelijke vraagstukken, is Nocto in contact gekomen met Digital Mainport Drechtsteden. Gezamenlijk is een pilot gestart in de gemeente Dordrecht om te onderzoeken of de app succesvol ingezet kan worden bij drukte spreiding in de horeca.

De eerste voorbereidingen zijn afgelopen week getroffen met het plaatsen van draadloze bezoekerstellers in de aangesloten horeca gelegenheden. Op basis van infrarood wordt anoniem het aantal mensen dat in- of uitloopt geteld, zonder dat persoonsgegevens worden opgeslagen.

Vervolgens wordt de data doorgestuurd naar het Nocto stoplichtsysteem, dat automatisch van kleur verandert. Groen is welkom, geel betekent beperkte capaciteit en rood is vol. Zo kan er een bewuste keuze gemaakt worden om drukke plekken te vermeiden.

Vanaf medio augustus gaat de app officieel in gebruik. Als de pilot succesvol is vindt verdere opschaling plaats.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

Help me even, als we straks voor het overgrote deel gevaccineerd zijn dan is dit toch allemaal niet meer nodig en het hele project bij voorbaat al kansloos?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond