Deel dit artikel
-

Startupbootcamp trekt naar Silicon Valley

Startupbootcamp gaat uitbreiden naar San Francisco, Kaapstad en Singapore. Daarnaast wordt de Amsterdamse editie van het van oorsprong Nederlandse accelatorprogramma nog eens met vijf jaar verlengd. Dat maakte CEO Patrick de Zeeuw vanochtend bekend bij de presentatie van elf nieuwe startups op het kantoor van ABN Amro.

Tot nu toe zijn vestigingen in Berlijn, Eindhoven, Haifa, Londen, Kopenhagen en Istanboel. De Amsterdamse vestiging wordt intussen groter en gaat in 2015 verhuizen naar een voormalig IBM-kantoor in Sloterdijk. Het huidige onderkomen bij Vodafone – op loopafstand van het Centraal Station – is volgens De Zeeuw te klein geworden. Voordeel van het nieuwe pand is dat startups daar na hun drie maanden durende begeleiding ook kunnen blijven zitten.

Vanochtend presenteerden elf internationale startups uit vijf landen zich aan ruim driehonderd investeerders en nog nooit was het aanbod zo divers. Een vreemde eend in de bijt was bijvoorbeeld Giaura, dat aan ESA ontwikkelde CO2-technologie wil inzetten voor een grote variëteit aan industrieën. De Zeeuw zou naar eigen zeggen best meer van dit soort startups willen. “Niet alles hoeft meteen internet gerelateerd te zijn, technologie blijft uiteraard wel een belangrijke factor.”

Het waren eigenlijk vooral Nederlandse startups die opvielen. Undagrid introduceert de volgende revolutie in draadloze technologie voor de Internet der Dingen. De toepassing van energiezuinige Mesh-sensoren is niet nieuw, maar het bedrijf belooft waar te maken ‘wat bij anderen een loze belofte is gebleven’. De eerste vijfduizend sensoren worden op Schiphol gebruikt voor het volgen van bagagekarretjes.

SendCloud is een cloudplatform dat het verzendproces van webwinkels vereenvoudigt. Het sluit bij logistieke partners volumecontracten af en berekent de kortingen door aan zijn klanten. Die kunnen via het platform voor een of meerdere verzendingen een logistieke partner kiezen.

Procwise speelt in op de trend van het toenemende aantal online studies die vanuit huis kunnen worden gevolgd. Het bedrijf heeft een aantal overeenkomsten met belangrijke universiteiten in Europa en met spelers in het bedrijfsleven getekend. Het eveneens Nederlandse Leapfunder wil bestaande ondernemingen en investeerders bij elkaar brengen via een online netwerk, maar dan niet via crowdfunding. Eén van de medeoprichters is Merien ten Houten, oprichter van Ilse.nl en Nu.nl.

Het Sloveense Formtaste Innovations toonde een grootformaat printkiosk, die met de cloud is verbonden. Gebruikers hebben via het scherm toegang tot bijvoorbeeld Dropbox en kunnen van daaruit prints laten maken. Een volgende machine kan ook 3D-artikelen uit kunststof maken. Het eerste contract ter waarde van zeven miljoen euro is reeds binnen.

Startbootcamp Amsterdam begint in oktober aan een nieuwe ronde startups in de categorie E- & Mcommerce.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond