Deel dit artikel
-

Startupbootcamp Eindhoven zoekt innovaties in hardware

Beginnende ondernemers en uitvinders gaan vanaf deze week pitchen voor deelname aan Startupbootcamp in Eindhoven. Deze accelerator is anders dan alle de andere in de wereld. De snelkookpan voor technische ondernemers richt zich puur op innovaties in hardware.

In november gaat het eerste drie maanden durende programma van Startupbootcamp van start aan de High Tech Campus in Eindhoven. Dan begint de ‘stoomcursus’ voor de ondernemers die deze week en begin september hun ideeën pitchen voor HighTechXL.

Uit de voorrondes zullen twintig teams worden gekozen. Zij zullen hun bedrijfsplan rondom advances materials, advances robotics, autonome voertuigen, energieopslag, 3D-printen, hernieuwbare enegie en medtech in een periode van drie maanden ontwikkelen van idee tot martkwaardig product. Dat is het idee achter alle Startupbootcamps in de wereld.

De teams krijgen tijdens die periode gratis voorzieningen, advies van specialisten en geld om operationele kosten te dekken. HighTechXL krijgt een belan van acht procent in de bedrijfjes.

Tijdens een afsluitende demodag, in februari 2014, kunnen de startende ondernemers hun ideeën tonen aan een grote groep investeerders.

De High Tech Campus huisvest meer dan honderd zeer specialistische technologiebedrijven.

Tot de investeerders in HighTechXL behoren ook Dutch Expansian Capital en Ernst & Young.

In het septembernummer van Emerce magazine wordt eveneens aandacht besteed aan de opkomst van hardware als nieuw werkgebied voor entrepreneurs, onder de noemer: Hardware is de nieuwe software.

Foto: cea. (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond