Deel dit artikel
-

HighTechXL lanceert startupfonds van €100 miljoen

Eindhoven krijgt een speciaal fonds voor regionale techbedrijven van 100 miljoen euro. Dat nieuws is vandaag bekendgemaakt op Demo Day van Startupbootcamp HighTechXL in het Evoluon in Eindhoven.

Het HighTechXL│Fund van Dutch Expansion Capital (DEC) richt zich op veelbelovende startups op het gebied van duurzame innovatie. De eerste investeringsronde omvat het ondersteunende netwerk van het acceleratorprogramma HighTechXL. In de tweede investeringsronde worden de bedrijven verder geholpen.

Team DEC is een Nederlands investeringsbedrijf dat vernieuwende, ‘life changing’ bedrijven laat groeien door venture capital te combineren met intensieve operationele ondersteuning. DEC is opgericht door Eric van den Eijnden en Guus Frericks. Samen met Patrick Gabriëls van EY hebben ze Startupbootcamp HighTechXL opgericht, de eerste hightech-accelerator in Europa. Overige partners zijn onder meer Philips, NXP, ABN AMRO, BOM en High Tech Campus Eindhoven.

Op de DemoDay vandaag presenteren negen startups hun vindingen: overwegend hardware technologie, in sectoren als med-tech, halfgeleiders (duurzame) energie, ‘Internet of Things’ en geavanceerde materialen.

Ook wordt vandaag HighTechXL│Plaza geopend: kantoor- en labruimte met gunstige voorwaarden en voorzieningen zoals stroom, gratis parkeren, gratis WiFi en supersnel internet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond