Deel dit artikel
-

Startupbootcamp lanceert FinTech-programma in New York

Startup-accelerator Startupbootcamp lanceert vandaag een nieuw FinTech-programma in New York. Het is de derde stad waar de FinTech-tak van Startupbootcamp zich vestigt.
 
Een kleine 700 startups uit twintig landen hebben zich ingeschreven voor de FinTech-programma’s van de accelerator in Londen en Singapore. De verwachting is dat de belangstelling voor het programma in New York – als het grootste financiële centrum van de VS – nog groter zal zijn.

Het accelerator programma geeft startups de mogelijkheid samen te werken met partners, industrie-experts en investeerders uit het Startupbootcamp FinTech-netwerk en financiële spelers zoals Rabobank. Andere partners zijn MasterCard, Thomson Reuters en Santander.

Maximaal tien geselecteerde startups komen in aanmerking voor mentorships, kantoorruimte voor minimaal drie maanden, een bijdrage van 20.000 dollar en toegang tot meer financiering uit het netwerk van Startupbootcamp.

De inschrijving is tot en met februari 2016 geopend. Startups krijgen de mogelijkheid om hun idee direct te presenteren aan het Startupbootcamp FinTech-team tijdens Fast Track-events in Mexico City, Toronto, San Francisco, Buenos Aires, Sao Paolo, Boston, Chicago, Londen en Singapore.

Deel dit bericht

8 Reacties

piet

Fintech fintecht fintech, disruptive disruptive disruptive. Growth hacking growth hacking growth hacking!!!!!!

Dit is absoluuuuuut geen hype!!!!! Je mag dit niet missen!

johan

$20K ben je al kwijt na een weekje Manhattan. Die investeerders moeten gewoon eens de ballen op tafel leggen en lappen. Niet van halve Hollandse gedoe, kom op zeg.

En dan zeker ook nog een procentje of 30% van de aandelen graaien…

Gijs Vroom - Emerce

@Johan
Als ik het zo lees, dan is die eerste 20K een kleine geste en gaat het daarna om het verkrijgen van serieuze financiering. Ik geloof overigens niet dat StartupBootcamp 30% vraagt. Misschien kunnen zij zelf nog reageren.

John

Je hoeft voor een presentatie niet naar NYC. Kan ook via FastTrack sessies, zoals ook in het bericht staat.

Liane

@Johan, zoals Gijs het al uitlegt is de eerste 20K een bedrag waarmee de startups de periode tijdens het programma rond kunnen komen, een soort ‘pizza money’. Op deze pagina kun je alles lezen over het programma en de terms die hieraan verbonden zijn. http://startupbootcamp.org/accelerator/fintech-new-york.html

Jojanneke

“Het accelerator programma geeft startups de mogelijkheid samen te werken met partners, industrie-experts en investeerders uit het Startupbootcamp FinTech-netwerk en financiële spelers zoals Rabobank. Andere partners zijn MasterCard, Thomson Reuters en Santander.”

Ik wil niet negatief zijn, maar dit klinkt natuurlijk heel leuk, maar in de praktijk komt hier niets uit!. Fintech ideeen ontstaan in de bankenwereld zelf, en die degene hebben het netwerk al.

Ofwel, leuk en aardig dat je wat begeleiding krijgt van die grote partijen, maar in the end heb je er vrijwel niets aan. Voordat je daar draagvlak creeert en iets daadwerkelijk kan toepassen heeft de mensheid zich zelf al uitgeroeid.

Jojanneke

Nou Paul, dit is absoluut geen reactie die ik hier op emerce verwacht. Dit gaat mij echt te ver!

Mijn prive omstandigheden hebben niets met mijn reactie te maken. Ik kom zelf uit de financiele wereld en met eigen initiatieven hoef je hier niet te komen.

Ik denk dat startups zich beter op andere gebieden kunnen richten waar ze niet tevergeefs hun ideeen aan geldbeluste sociopaten hoeven te pitchen.

Jan Libbenga (Emerce)

Jojanneke: Reactie verwijderd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond