Deel dit artikel
-

StashFriend wil de Airbnb voor opslagruimte worden

Het deze week gelanceerde StashFriend profileert zich als de Airbnb voor opslagruimte. StashFriend, Engels voor opslagvriend, is een platform waar men ieder type van ongebruikte ruimte kan aanbieden om te verhuren of juist om opslagruimte te huren. Dat varieert van een leegstaande kamer tot garagebox, schuur of zolder.

De verhuurder wordt geverifieerd en de huurder beoordeelt de verhuurder volgens een ratingsysteem.

Het idee ontstond toen de ouders van Maurits Rodermond, oprichter van StashFriend, hun boerderij verkochten en hij niet voldoende ruimte had in zijn Amsterdamse woning om spullen van zijn ouders en grootouders mee te nemen. ‘Nederland kent ongeveer een miljoen vierkante meter aan traditionele selfstorage bedrijven. Geen van deze bedrijven bevindt zich in het stadscentrum. Je moet dus altijd een busje huren om er naartoe te rijden, hoewel misschien net de achterbuurman ruimte in zijn berging heeft en een extra zakcentje goed kan gebruiken. Een praktischer en voordeliger aanbod lag voor de hand.’

In de Nederlandse tijdelijke opslagmarkt is ongeveer 75 procent van wat opgeslagen wordt inboedel die in de weg staat bij een verbouwing of tijdelijk tijdens een verhuizing moet worden opgeslagen. In de meeste gevallen wordt die ruimte dan voor 6 tot 9 maanden gehuurd. Volgens StashFriend is deze opslagbehoefte ‘perfect in je eigen buurt op te vangen’.

Het is niet het eerste bedrijf van Rodermond (37). Hij startte met een paar vrienden na zijn studietijd Oranje Trophy waarmee hij de hele wereld over zwierf door autorally’s te organiseren naar WK voetbaltoernooien en Olympische Spelen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond