Deel dit artikel
-

‘Aanbieders inboedelopslag online schimmig over prijzen’

Aanbieders van inboedelopslag zijn erg onduidelijk over de prijzen die ze hanteren. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Bedrijven zoals Boxx, Easybox, Kubus en MiniOpslagbedrijf bieden online fysieke opslagruimte aan, maar zijn erg schimmig over hun tarieven. Die ontbreken op de website en ook per mail of telefonisch weigeren ze vaak een offerte te geven. Consumenten klagen over lokkertjes en bijkomende kosten.

Wel hebben alle aanbieders de mogelijkheid om via de website een offerte aan te vragen. Maar alleen Bo-Rent, Boxx, Easybox en PickupBox leverden die ook alle keren dat de onderzoekers erom vroegen. De andere bedrijven verlangden van de klant dat hij langskwam voor een prijsopgave.

De prijzen die gehanteerd worden vallen over het algemeen niet in goede aarde. Er is vooral ergernis over onverwachte bijkomende kosten, zoals administratiekosten, een waarborgsom of een dure verzekering. Ook moet bij de meeste aanbieders een speciaal slot gekocht worden om de gehuurde ruimte af te sluiten. Ook kwam het voor dat bedrijven klanten lokken met hoge kortingen op de eerste huurperiode, en werd de prijs met 30 procent verhoogd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond