Deel dit artikel
-

‘Steeds meer start-ups zonder personeel’

Beginnende bedrijven hebben steeds minder vaak personeel maar nemen tijdelijk mensen aan om taken te verrichten. Een op de tien start-ups werkt zo, denkt Forrester Research.

De flexibele taakgerichte inzet van mensen weerspiegelt de agile en schaalbare werkprocessen waarmee start-ups werken. Ze richten hun bedrijf niet in naar banen en processen maar naar taken. “Ze bouwen rondom ‘automation-first principles'”, aldus de onderzoeker.

Instagram is een goed voorbeeld. Toen dat bedrijf voor een miljard dollar werd gekocht door Facebook werkte er precies dertien man. Zij bedienden een publiek van veertig miljoen gebruikers.

Op grote schaal, in gevestigde organisaties, denkt Forrester dat er meer en gerichter in automatisering wordt geïnvesteerd. “De automatiseringscentra bepalen hoe verschillende technologieën worden toegepast op bedrijfsproblemen om nieuwe scenario’s en producten in te voeren.”

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe IT-processen vormt uitbesteding naar de cloud. Behalve veel grotere budgetten voor ‘low-cost infrastructure’ en ‘high-value development services’ zullen cloudleveranciers ook met speciale brancheclouds komen. Een voor de zorg, een ander voor verzekeraars en weer een andere voor bijvoorbeeld fulfillment en logistiek.

Foto: Thomas (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond