Deel dit artikel
-

“Stemmingmakerij rond Scarlet”

Bob Lokhorst, financieel directeur van Scarlet, spreekt berichten in De Tijd tegen dat de Belgische Raad voor de Mededinging de overname van zijn bedrijf door Belgacom zou willen verbieden.

Volgens de Tijd krijgt Belgacom geen toestemming om Scarlet over te nemen omdat het telecombedrijf daarmee een te machtige internetspeler op de Belgische markt wordt. Concurrenten van Belgacom en de Europese Commissie zouden bedenkingen hebben bij de overname. Telecomminister Vincent Van Quickenborne zou het dossier nu zelfs naar zich toetrekken, schrijft De Tijd.

Volgens Lokhorst is dat laatste niet eens mogelijk. "De minister heeft geen zeggenschap over deze beslissing, de overname kan alleen juridisch getoetst worden. Wij wachten het eindoordeel af en dat komt pas ergens in september. Ik ga er ook van uit dat Belgacom zijn kansen zelf zeer goed heeft ingeschat."

Lokhorst spreekt van mogelijke stemmingmakerij door concurrenten die uiteraard een belang hebben dat de overname niet doorgaat.

Met Scarlet had Belgacom toegang tot de Nederlandse markt kunnen krijgen. Het bedrijf heeft hier 60.000 klanten.

Desnoods gaat Scarlet op eigen kracht verder. "Een overname is geen must. We zijn pas geïnteresseerd als een overnamepartij een even hoog bedrag biedt," zegt Lokhorst. Belgacom was eerder dit jaar bereid 185 miljoen euro voor Scarlet op tafel te leggen, terwijl de marktwaarde op 130 miljoen lag. "Als we zelfstandig blijven, zullen we ons denk ik wat minder op de Benelux gaan richten. De markt is zeker met een dominante partij als KPN verzadigd."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond