Deel dit artikel
-

’70% minder e-mails door AI-agent voor Nederlandse websites’

Slimme AI-agents handelen bijna alle klantcontacten af die via de webchat binnenkomen. “Zodra geïmplementeerd ontlast de technologie een organisatie al heel snel”, vertelt Tom Rijnen van techbedrijf Sleak.

Zijn bedrijf bouwt agents die websites als het ware tot leven brengen. De bezoeker stelt een vraag en krijgt in de meeste gevallen een nuttig antwoord. Sinds kort kan Sleak koppelen met alle backendsystemen van websites én kennen de alles van de site zelf uit het hoofd.

“De AI-agents kunnen zelfstandig handelen en acties uit voeren. Het platform behandelt dagelijks reeds tienduizenden gesprekken.”

De vorm is simpel en herkenbaar: een chatvenster op een website. Deze vorm is in de afgelopen jaren besmet geraakt door grote beloftes van techleveranciers, die ze nu konden waarmaken. De sitebezoeker kreeg halve antwoorden, dubieuze of helemaal geen. Bots waren een leuk glimmertje, maar de menselijke klantenservice moest de interacties alsnog overnemen en afronden.

Van die tijd bewegen we weg, nu AI-chatbots natuurlijke taal kunnen interpreteren en daarop reageren. De integratie met andere softwaretools maakt de bots nuttig. “Het soort vragen dat we zien, zijn de reguliere vragen bij webwinkels: Waar is mijn pakketje? Hoe zend ik iets retour? Kan ik een adreswijziging doorgeven?” Daar komt nu geen mens meer bij aan te pas.

The Brownie Box is een van de klanten die met Sleak-bots werkt. “Daar wordt ruim 85 procent van de chats tickets opgelost zonder menselijke inmenging. Het aantal binnenkomende e-mails bij de klantenservice is met zeventig procent afgenomen.” De bots vingen de meeste vragen aan de deur af. Chris Russell zet de slimme chat in bij zijn respectievelijke klanten, zoals de foto-afdeling van Kruidvat.

Hoeveel klanten het 2,5 jaar oude bedrijf van de broers Tom en Bas Rijnen heeft, houden ze voor zich. Wel melden ze dat er drieduizend agents actief zijn op Sleak, dat de meeste bedrijven meer bots draaien en dat er dagelijks tienduizenden ‘gesprekken’ plaatsvinden.

De meeste bots doen aan klantenservice, maar er zijn andere toepassingen: leadgeneratie en conversieoptimalisatie voor shops. “Met AI kun je data verzamelen om te horen wat er beter kan aan de site.”

Wat doen bedrijven met de tijd die ze vrijspelen met dit soort automatiseringen? “Ondernemers krijgen meer ruimte om andere taken te doen. Grote bedrijven hebben langer de tijd nodig voor een implementatie, maar zien dan sneller meer tijdwinst om sneller andere dingen op te pakken.”

Nieuwe klanten komen behalve via social kanalen ook tot Sleak via de samenwerkingen die het heeft met agencies, e-commerce- en marketingbureaus.

Een nieuw product van de oprichters van Sleak is de dienst Untyped. “Een e-mailproduct, een tool om conceptmails te maken op basis van geschiedenis van mail. Dan hoef je niet vanaf nul te beginnen, maar formuleer je e-mails op basis van je volledige e-mailgeschiedenis.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond