Deel dit artikel
-

Sterke groei datacenters, maar tekort aan technisch gekwalificeerd personeel

Over vijf jaar verdienen 16.300 Nederlanders hun brood in datacenters. Dat voorspelt de Dutch Data Center Association (DDA). Tegelijk waarschuwt de branchevereniging voor een tekort aan technisch gekwalificeerd personeel.

Datacenters met meerdere locaties – de zogenaamde multi-tenant datacenters – verwachten over vijf jaar 56 procent meer medewerkers in dienst te hebben. Ook datacenters van grote cloudbedrijven als Google en Microsoft groeien fors door.

Met name technische en IT krachten gaan een gouden toekomst tegemoet, zegt DDA. In 2017 bedroeg de economische impact van de sector al meer dan 1 miljard euro. In totaal creëert de sector op dit moment een werkgelegenheid van circa 12.500 banen.

Volgens de datacente sector is de belangrijkste reden voor het tekort aan gekwalificeerd technisch personeel dat het Nederlandse onderwijssysteem onvoldoende aansluit op de functie-inhoud. Datacenter ingenieurs zijn onder meer verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de implementatie van de facilitaire systemen. Er zijn momenteel geen opleidingen in Nederland die hierin voorzien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond