Deel dit artikel
-

Twee miljoen gebruikers voor Stocard in Nederland

De mobiele app Stocard, een portefeuille om klantenkaarten van retailers in op te slaan, claimt dat het bijna twee miljoen gebruikers heeft in Nederland en 1,1 miljoen in België.

Het bedrijf uit Duitsland maakte vandaag voor zijn Nederlandse filiaal cijfers bekend over Black Friday. Zo ziet de app dat supermarkten en bouwmarkten niet heel goed te scoren: in Nederland een stijging van 7,4 procent. Het aantal verkopen in elektronicabranche daarentegen steeg met 83,7 procent. Hiermee loopt Nederland voor op Europees gebied.
`
Dit soort inzichten leidt Stocard af uit het gebruik van de spaarkaarten die consumenten in de app hebben gestopt. De kaarten van de meeste grote bedrijven zitten er wel in. Decathlon wijst sinds kort zijn klantenkaarthouders actief op het bestaan van Stocard.

Naast klantenkaarten bevat de loyalty-app ook een sectie met daarin aanbiedingen van aangesloten retailers.

Emile Muijsson is country director Nederland. Tegen Emerce zegt hij: “Ik ben in maart 2017 begonnen, destijds met 650.000 gebruikers in Nederland en 300.000 in België.” In oktober 2017 ging de teller hier over het miljoen en nu staat hij bijna op twee miljoen.

Internationaal, het bedrijf is in het grootste deel van Europa actief, steeg de teller van tien miljoen gebruikers begin 2017 tot dertig miljoen 2018.

Over de financiële resultaten van het zes jaar oude bedrijf uit Mannheim is niets bekend. Wel dat het werkt met dertig miljoen euro venturecapital uit Duitsland.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond