Deel dit artikel
-

Stripuitgever Marvel biedt via app toegang tot catalogus

Stripuitgever Marvel Unlimited heeft een app uitgebracht die toegang biedt tot een catalogus van zeker 13.000 titels. Lezers betalen zestig dollar voor een vol jaar.

Steeds meer stripuitgevers bieden hun strips via apps aan. Uitgever van stripboeken DC Comics maakte vorig jaar al bekend dat de digitale verkoop van zijn strips met 197 procent was gestegen en men ook zijn nieuwste strips digitaal ter beschikking zal stellen. Dat gebeurt nu via de Kindle Store van Amazon, iBookstore van Apple en de Nook Book Store van Barnes & Noble, een grote boekenverkoper in de VS.

Marvel Unlimited was er in 2010 al vroeg bij met een iPad app voor nieuwe strips. Die app maakte weer gebruik van het online stripplatform ComiXology. Vorig jaar werd bovendien de dienst Marvel Now gelanceerd, waarmee gebruikers via een code een digitale versie van een strip kunnen bemachtigen die ze kunnen lezen in de Marvel Comics app. Met de nieuwe app van Marvel Unlimited wordt alleen toegang geboden tot strips die minsten een half jaar oud zijn.

Het online stripaanbod beperkt zich ook niet eens meer tot professionele uitgevers. De iOS-app van ComiXology biedt voortaan toegang tot het werk van zelfstandige tekenaars die hun strips kunnen uploaden. Hiervoor hoeven zij enkel een account te maken bij ComiXology Submit. De tekenaars moeten de opbrengsten uiteraard wel delen met het platform.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond