Deel dit artikel
-

Studiekeuzetest in VR

Onderwijsinstelling ROC in Amsterdam en Flevoland hebben een studiekeuzetest ontwikkeld in een VR-jasje. Met behulp van 360 graden video kunnen toekomstige studenten verschillende werkplekken ervaren.

De zogenoemde VR Sectorchecker is te bekijken in 360 graden op de mobiele of desktop website en in VR met een Google cardboard die door het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland worden uitgedeeld op open dagen en voorlichtingen.

In elk filmpje is een aantal tekstvlakken geplaatst met de werkzaamheden die passen bij de betreffende beroepssector. Voor de sector Luchthaven staat de leerling bijvoorbeeld midden in een hangar en maakt zo kennis met het werken op de luchthaven, het werk van een stewardessen, luchthavenbeveiliging, vliegtuigtechniek en facilitaire dienstverlening.

Met smileys geeft de leerling aan of hij of zij een sector wel of niet leuk vindt; op de webversie door te slepen, bij gebruik van een cardboard door even een blik vast te houden op de smiley. Op basis van de gemaakte keuzes krijgt de leerling een advies over welke sector het beste matcht. De uitslag wordt ook verzonden via de mail.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond