Deel dit artikel
-

Symbaloo maakt internet simpel

Een nieuw internetbedrijf Symbaloo probeert internetnagivatie simpeler te maken. Het bedrijf biedt een persoonlijk bureaublad, makkelijk navigeert en snel toegang geeft tot algemene en zelfgeselecteerde websites.

Naast een lokale variant is het tevens mogelijk een bureaublad aan te maken dat vanaf elke plaats ter wereld toegankelijk is. Bij de ontwikkeling van Symbaloo zijn de gebruikers nauw betrokken.

Het idee voor Symbaloo ontstond in december 2006. Initiatiefnemer Tim Has zocht naar een manier om internetnavigatie eenvoudiger te maken. Vandaar dat als naam werd gekozen voor het Oudgriekse werkwoord Symbaloo, wat ‘verzamelen’ of ‘bij elkaar brengen’ betekent. Inmiddels zijn lokale versies van Symbaloo beschikbaar in Nederland, Frankrijk, Spanje, de VS en Engeland.

Symbaloo kan het best beschreven worden als een verzameling kleurrijke blokjes. De matrix biedt een indeling in verschillende categorieën websites. Hieronder ook veelgebruikte diensten zoals Google, Wikipedia, Gouden Gids, Marktplaats, Buienradar, TVGids.nl, Albert, Amazon, online vertalen en diverse RSS feeds. Ook is er een aparte overzichtspagina beschikbaar waarop het nieuws wordt gepresenteerd. Via een ‘drag and drop’ functionaliteit kunnen gemakkelijk blokjes worden toegevoegd, verplaatst of verwijderd.

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!