Deel dit artikel
-

‘T-Mobile verbiedt Huawei in kernnetwerk’

Deutsche Telekom wil volgens een mediabericht in Duitsland geen apparatuur in de kern van zijn 5G-netwerk van Huawei installeren. Tegen apparatuur op antennelocaties heeft het telecombedrijf geen bezwaar.

De apparatuur van Huawei die al in het kernnetwerk aanwezig is, wordt binnen twee jaar vervangen. Zodoende wil Deutsche Telekom eventuele politiek gedreven technische kwetsbaarheden voorkomen. Dat schrijft WirtschaftsWoche op basis van bronnen die bekend zijn met de discussie hierover.

Het telecombedrijf wil enkel zeggen dat het voor netwerkinstallaties altijd de strategie hanteert meerdere leveranciers te selecteren om een eventuele vendor lock-in of andere afhankelijkheid te voorkomen.

In Duitsland besloot ook Vodafone al om Huawei uit zijn kernnetwerk te bannen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bas H - Nvt

Dit bericht is helaas niet volledig en heeft voorbamelijk betrekking op het Duitse gedeelte van Tmobile.

TMobile NL is enkele jaren geleden een partnerships aangegaan met Huawei wat praktisch inhoud dat Huawei het grootste gedeelte van de antenne installaties in het 4G netwerk van TMobile heeft voorzien. Met andere woorden, zonder Huawei stoet dat hele netwerk in. Nu Huawei vanwege spionage onder vuur ligt wil Deutsxhe Telekom liever af van Tmobile Nederland!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond