Deel dit artikel
-

“T-Online neemt AOL over”

De Duitse online gigant T-Online, een dochter van Deutsche Telekom, zou met Time Warner onderhandelen over een gedeeltelijke aankoop van dochter America Online. Dat beweert de Süddeutsche Zeitung.

De bemiddeling zou volgens de krant zijn gelopen via voormalige Bertelsmann-topman Thomas Middelhoff, die ooit met America Online samenwerkte in AOL Europe en nu werkt voor het Londense investeringsbedrijf Investcorp. Het Bertelsmann concern stapte voorjaar 2000 uit de samenwerking toen AOL Time Warner kocht.

Volgens de Duitse krant zouden Time Warner topman Richard Parsons en Thomas Holtrop van T-Online elkaar onlangs al gesproken hebben. Het is geen geheim dat Time Warner weinig enthousiasme meer kan opbrengen voor de slecht lopende internettak. Eerder werd de naam AOL al uit de bedrijfsnaam verwijderd. AOL kocht Time Warner begin 2000 voor 112 miljard dollar.

Volgens de Süddeutsche Zeitung zouden de Duitsers 70 procent van de aandelen van AOL willen hebben, terwijl Time Warner 30 procent zou houden. Er zou 1 miljard dollar geboden zijn. Dat kan het internetbedrijf uit Darmstadt, dat een reserve heeft van vier miljard euro, gemakkelijk betalen. Bovendien heeft het bedrijf internationale inspiraties. T-Online heeft 12,9 miljoen klanten. Het grootste deel daarvan is Duits, maar het bedrijf heeft ook activiteiten in Spanje, Frankrijk, Portugal, Zwitserland en Oostenrijk.

Deutsche Telekom topman Kai-Uwe Ricke heeft de overnamegeruchten vandaag op de Duitse financiële zender n-tv ten stelligste ontkend. Maar beleggers reageren verheugd op de geruchten. De aandelen T-Online zijn flink gestegen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond