Deel dit artikel
-

Tabletmarkt alweer gedaald

Ondanks nieuwe iPads en Samsung Galaxy Tabs zit er geen groei meer in de markt voor tablets. Die daalt nu al vijftien maanden achter elkaar. In het tweede kwartaal werden 33 miljoen tablets verscheept, een jaar terug ging het om 38,2 miljoen.

Apple wist zijn marktaandeel volgens onderzoeker IDC te vergroten, ook al werden er nauwelijks meer iPads verkocht: bijna 35 procent versus 30 procent vorig jaar. Samsung leverde ietwat in met 15 procent marktaandeel.

Na Apple en Samsung volgen Huawei, Lenovo en Amazon. Die laatste leverde maar liefst 33,5 procent groei in. Huawei verscheepte overigens niet meer dan 300.000 exemplaren.

Een van de oorzaken van de dalende tabletmarkt is de concurrentie van grootformaat smartphones.

Samsung geeft de moed nog niet op. Het bedrijf lanceert eind augustus de Galaxy Tab S4. Deze nieuwe 2-in-1 Android-tablet moet volgens het bedrijf vooral de productiviteit verhogen. De tablet wordt met pen geleverd. Samsungs S Pen, die debuteerde op de Galaxy Note. De volgende ‘randloze’ iPads worden in het najaar verwacht.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Probleem is simpel, tablets zouden standaard connectiviteit smartphone moeten hebben:, sim erin stoppen en het is een volwaardige smartphone. Met 06 nummer en al. Ik heb graag een grotere foon maatje ipad mini.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond