Deel dit artikel
-

Tachtig miljoen voor Europees boeker OV-tickets

Boekingsapp Omio voor Europese gebruikers van bus, trein, veer en vliegtuig haalt tachtig miljoen dollar groeigeld op.

Met het wegebben van corona stappen reizigers weer enthousiast op de openbare vervoerslijnen. Omio uit Berlijn heeft een app gebouwd die de boekingssystemen van alle grote reisbedrijven ontsluit. Met het nieuwe geld wil het zijn vleugels weer buiten Europa gaan uitslaan.

CEO Naren Shaam gaat het niet allemaal zelf meer bouwen, want gaat actief een M&A-strategie voeren. Op welke landen hij zijn eerste pijlen zal richten voor overnames is niet bekend.

Nieuwe investeerders in deze ronde komen uit Noord-Amerika en heten Lazard Asset Management en Stack Capital Group. Zittende aandeelhouders zoals NEA, Temasek en Goldman Sachs Asset Management doen ook mee. Ze waarderen het bedrijf, net als in de vorige ronde, op een miljard dollar.

Omio ontsluit via zijn app bijvoorbeeld de lijnen van partijen als NS, SNCF, Thalys, Deutsche Bahn, NMBS, Eurostar, Eurolines, KLM, Transavia, easyJet, Flixbus en Ouibus.

Het boekingsniveau ligt momenteel 140 procent hoger dan het laatste pre-coronajaar 2019. Tachtig procent van de kaartjes wordt via de mobiele app geboekt.

Foto: TechCrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond