Deel dit artikel
-

Tango investeert in autodeelplatform SnappCar

Het staatsoliebedrijf van Koeweit Q8 investeert in Nederlandse autodeelplatform SnappCar. De eigenaar van de keten van tankstations Tango heeft meegedaan aan een nieuwe investeringsronde in het bedrijf van 8 miljoen euro. Hoeveel geld het oliebedrijf precies heeft ingebracht is niet bekend.

Naast Tango namen ook het autobedrijf Autobinck Group en de Deense investeerder in start-ups Founders deel.

Snappcar wil de investering gebruiken voor zijn ambitieuze groeiplannen. Het bedrijf streeft naar 1 miljoen gebruikers voor haar platform voor zomer 2020. Nu zijn dat er 700.000 mensen in onder meer Zweden, Denemarken en Duitsland.

Tang wil ook autodelen, leasen, parkeren en openbaar vervoer aan gaan bieden. ‘Naast de 190 onbemande Tango tankstations en een partnernetwerk van ruim 750 tankstations willen wij ons in Nederland mede door deze investering gaan richten op nieuwe diensten’, legt Bert Gillis, Retail Director Benelux Tango en Q8 uit: ‘We zien dat mensen vaker hun auto delen, vooral als het snel en eenvoudig werkt. SnappCar is voor ons daarom de ideale partner om in deze markt de kansen te pakken. We willen een mobiliteitsspeler worden met als aanbod een mix van autodelen, car lease, parkeren, openbaar vervoer en andere deelconcepten.’

Klanten van Tango ontvangen direct een aanbod van SnappCar om vier maanden gratis gebruik te maken van SnappCar Keyless. Achter het dashboard bouwt een erkende monteur een kastje in. Klanten kunnen dan de auto direct openen met de SnappCar-app.

Op de foto links Bert Gillis (Tango) en rechts Victor van Tol (SnappCar)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond