Deel dit artikel
-

Tele2 Nederland verliest breedbandklanten, stijging mobiel

Tele2 Nederland heeft in het derde kwartaal de resultaten kunnen vasthouden. Het bedrijf verloor wel breedbandklanten, maar houdt de winstgevendheid op peil ondanks een lagere omzet.

De Tele2 Groep als totaal verloor in het derde kwartaal zestienduizend breedbandklanten, volgens het bedrijf zelf vooral in Nederland en Duitsland. Exacte aantallen per land zijn niet gegeven. Volgens het bedrijf ligt de daling aan de concurrentie van triple play-aanbieders. Wel meldt Tele2 een stijging van het aantal mobiele klanten, zowel pre- als postpaid.

Nederland behoort echter nog altijd tot de belangrijkste landen van de Tele2 Groep na Rusland en Zweden. Gemeten naar netto-inkomsten draagt Nederland voor elf procent bij aan het bedrijfsresultaat, gelijk aan Noorwegen. In thuisland Zweden groeide Tele2 met vier procent.

De onderneming boekte in het derde kwartaal een totale omzet van 10,9 miljard Zweedse kroon (1,26 miljard euro). De onderliggende omzetgroei kwam uit op negen procent. De operationele winst (ebitda) is naar drie miljard kroon gestegen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond