Deel dit artikel
-

Telegraaf volledig eigenaar van Dichtbij.nl

Telegraaf Media Groep neemt de rest van de aandelen van Dichtbij.nl over van Webregio Media.

Per volgende maand schroeft TMG zijn belang in Dichtbij.nl op van zeventig naar honderd procent. Jelle Hoffenaar en Bart Jonk verkopen dan het laatste plukje aandelen in het bedrijf dat sinds 2001 hyperlokale nieuws- en reclameportalen maakt. De Telegraaf ziet de lokale benadering als een van zijn wegen naar de digitale toekomst.

Hoffenaar en Jonk blijven tot eind 2012 aan als adviseurs. Hoeveel zij voor hun aandelen ontvangen, maakt de krantenuitgever niet bekend.

TMG nam in het najaar van 2007 een meerderheidsbelang in Webregio Media. Het bedrijf had toen zeven lokale en regionale portalen. De Telegraaf lanceerde zelf in 2010 de titel Dichtbij.nl, ook een titel waar lokale en regionale nieuws- en reclamesites onder zouden verschijnen.

In juni 2011 voegde de uitgever al zijn lokale en regionale (kranten)titels, zoals Webregio en de Echo, samen onder de noemer van Dichtbij. Gezamenlijk bereiken zijn maandelijks miljoenen Nederlanders.

Dichtbij.nl zag zijn omzet in het tweede kwartaal van 2012 met acht ton groeien. Vanwege de initiële investeringen in de titel op gang te helpen, werd er voor de zomer nog verlies gemaakt. TMG hoopt dat rond deze periode te kenteren in break even.

De dagelijkse leiding van Dichtbij.nl zal per 1 oktober onder leiding komen van Silvio de Groot. Hij was al adjunct-directeur. Zijn bedrijf bestrijkt inmiddels de meeste delen van Nederland.

Foto: E. Dronkert (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

M.H.Hermans

Ik wilde meedingen via dichtbij.nl naar een gratis exemplaar van ‘Amsterdam onbewolkt – Stad in beweging’ maar er werd geen email-adres bijgevoegd. Wat nu?
Mariska Hermans, Oveehoeksparklaan 160, 1031 KC Amsterdam, tel. 020 – 625 16 70

Adith Slabbekoorn

Het emailadres is onvolledig, graag nogmaals plaatsen in de echo volgende keer? Ik heb nl. zeker ook interesse in het boek – zie boven

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond