Deel dit artikel
-

Tencent passeert Facebook als duurste sociaal medium

Het Chinese internetbedrijf Tencent is afgelopen uren Facebook gepasseerd als het bedrijf met de hoogste beurswaarde ter wereld. De eigenaar van onder meer WeChat, QQ, PUBG en het grootste muziekbedrijf ter wereld wordt door aandeelhouders gewaardeerd op 670 miljard dollar.

Het aandeel Tencent aan de beurs in Hong Kong is vanochtend met vijf procent gestegen. Daardoor ging de waardering over de 657 miljard heen waarvoor Facebook nu op de beurs staat. De koers kan volgens een analist van Jefferies komend jaar met nog zo’n twintig procent stijgen, aldus de South China Morning Post.

Sinds begin dit jaar steeg het aandeel Tencent (Wikipedia) al met veertig procent. Het belang van digitale fundamenten als WeChat maar ook de behoefte aan vermaak is afgelopen maanden alleen gegroeid. Dat besef weerspiegelt zich in de beurskoers.

Alibaba’s beurswaarde ligt tegen de 673 miljard dollar. Helemaal bovenaan de lijst van de hoogst gewaardeerde bedrijven staat Saudi Aramco, gevolgd door Apple, Amazon, Microsoft en Google.

Tencent is ook actief als investeerder en heeft vanuit die hoedanigheid ook belangen in bedrijven als Uber, Tesla, Flipkart en daarnaast nog een reeks van vierhonderd kleine en grote bedrijven.

Foto: Chris Yunker (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond